Kezdőlap

Cégismertető
Partnereink
Kapcsolat

Eszközök
Quoted-printable kódoló
Base64 kódoló
Html kódoló
Url kódoló
Guid generátor
Machine key generátorÚj

Microsoft SQL server Full-text indexelési probléma

A Microsoft SQL Server 2000-es (2005-ös) verziója képes különböző típusú dokumentumokban teljes szöveges keresést végezni. A dokumentumok körébe tartoznak többek között a Word, Excel és html dokumentumok. A dokumentumok köre bővíthető az SQL Serverre telepített Windows Indexing Service által is használt filterek segítségével. Ilyet készít például az Adobe is saját pdf dokumentumainak indexeléséhez.

A Windows Sharepoint Service 2.0-ás változata az SQL Server-be épített teljes szöveges keresőt használja kereső motorként. Így a Windows Sharepoint Service (WSS) kereső képessége is bővíthető az SQL Server kereső funkciójának bővítésével. (A filterek telepítése WSS-nél szükséges, de nem elégséges feltétele a keresés működésének.)

A probléma az mht kiterjesztésű fájlok kapcsán kerül elő. Ezt az SQL Server / WSS nem hajlandó megtalálni a keresés során. A dolog érdekessége, hogy ebben az esetben egy szöveges, majdnem html típusú fájlról van szó, aminek az indexelése minden adicionális filter telepítése nélkül működhetne.

Megoldás

Az SQL szerveren, a registry-ben el kell végezni az alábbiakat:

Menjünk a registry-ben a
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\
ContentIndexCommon\Filters\Extension

kulcshoz. Meg kell keresni a Extension nevű key-t majd az alatt létre kell hozni egy másik key-t, ".mht" néven, a pont fontos, hogy ott legyen, értéknek pedig írjuk be az alább guid-ot:

{5645C8C2-E277-11CF-8FDA-00AA00A14F93}


Ezután az MS SQL Server Enterprise Managerben az adatbázisban indítsunk el a Full-text indexing rebuild és populate funkciót.Copyright © 2024 NOWAN Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Bt.